Gratis verzending

gratis-verzending

Binnen Nederland vanaf €100,- en in België vanaf €180,-

24-uurs levering

24-uurs-verzending

Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen geleverd in NL & BE

(Leeg)
Login

Milieuvriendelijk ballonnen oplaten

Geschreven door: op 03 Jul 2017
Ballonnen, helium
Het is belangrijker dan ooit, om voorzichtig om te springen met onze natuur. In de media is het afgelopen jaar veel aandacht geweest voor het feit dat ballon oplatingen schadelijk zouden zijn voor het milieu. Dieren zouden stikken in ballonnen die in hen leefgebied landen en het zou tientallen jaren duren voordat een ballon afbreekt in de natuur.
Dat is natuurlijk niet wat je wilt veroorzaken met het feestelijke ballon oplating.

Wij zochten voor je uit, hoe je een milieuvriendelijke ballon oplating organiseert.

Gebruik altijd ballonnen van Latex

Er zijn twee soorten ballonnen geschikt voor helium. Latex ballonnen en folie ballonnen. In 9/10 gevallen worden latex ballonnen gebruikt en dat is erg goed nieuws! Een latex ballon wordt gemaakt van het sap van een rubberboom en doet er ongeveer net zo lang over om te verteren als een eikenblad. Een latex ballon is 100% biologisch afbreekbaar.
afbreekbare ballonnen

Denk goed na over wat je aan de ballon hangt

Helium ballonnen bestellenWanneer je dus latex ballonnen gebruikt, zit je al een heel eind in de juiste richting. Wat vaak de grootste problemen veroorzaakt is het plastic lint of de kaartjes die aan de ballonnen worden gehangen. Kies bijvoorbeeld voor gerecycled papier dat volledig afbreekbaar is, in het geval ze bijvoorbeeld als onderdeel van een ballonwedstrijd toch ergens achterblijven. Gebruik voor een ballon oplating ook nooit ballonnen clips, deze zijn namelijk wel gemaakt van plastic en gevaarlijk voor het milieu. Leg altijd een knoopje in ballonnen als je deze wilt oplaten.


Ballonnen oplaten wedstijd

Bind geen ballonnen aan elkaar vast

Wanneer je een hoop ballonnen tegelijk op wilt laten, doe je er verstandig aan ze op te laten vanuit een net. Zo verklein je de kans dat een grote tros ballonnen op de grond terecht komt en er dieren in verstrikt kunnen raden. Daarnaast is het effect om een heleboel ballonnen vanuit een net oplaten, vele malen groter dan een grote tros. De ballonnen dansen afzijdig van elkaar in de wind en verspreiden zich waardoor de hele lucht zich vult met jouw ballonnen.Helium ballonnen als decoratie

464112
Als je helium ballonnen wilt gebruiken als decoratie, zorg ervoor dat deze dan altijd goed zijn vastgebonden aan een zwaar voorwerp. Zo voorkom je dat de ballonnen “ontsnappen”. Dit is vooral belangrijk voor met helium gevulde folie ballonnen, omdat deze wel degelijk schadelijk zijn voor dieren.

Als je bovenstaande punten goed in je achterhoofd houdt bij het organiseren van een ballonnenwedstrijd, weet je zeker dat je milieuvriendelijk bezig bent. Mocht je nog vragen hebben over het verantwoord gebruik van ballonnen? Neem gerust contact met ons op!

Bekijk direct ons assortiment latex ballonnen!
Ballonnen bestellen ››
Schrijf een reactie
Naam
E-mail
Verzenden ››
Reacties

cedric stevens 01 Feb '19

Beste,

We gaan onze ballonnenwedstrijd tijdens carnaval vervangen voor een grote ballonnen tros die we boven de stad willen hangen en na de activiteit terug naar beneden halen en alles netjes opruimen.

Dit om een milieubewuster activiteit te maken.

het idee is een tros van 300 ballonnen op te laten in een net.

Welke mogelijkheden hebben jullie voor netten en mogelijkheden om deze tros op te laten en terug te brengen naar de grond.

alvast bedankt voor de info

met vriendelijke groet,

Cedric Stevens

> Reageren
Naam
E-mail
Verzenden ››
Cancel

Marleen Huijbregts 04 Feb '19

Goedemorgen Cedric,

Bedankt voor je interesse in De Horeca Bazaar!

Dit klinkt als een erg leuk idee! Helaas hebben wij geen net waar je ze in kan ophangen. Je moet de ballonnen vullen met helium zodat ze omhoog gaan. Echter komen ze dan pas naar beneden wanneer de lucht eruit is. Je zal dus een mechanisme moeten zoeken waardoor je met een touw alles weer naar beneden kan halen.

Mocht je meer informatie nodig hebben dan mag je altijd even bellen of mailen! Ik kan je alleen niet verder helpen met het net.

Nog een fijne dag verder toegewenst!

Met vriendelijke groet,

Marleen Huijbregts
De Horeca Bazaar

Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.