De Horeca Bazaar
werken in een restaurant
26 jun 2016
Informatief

Werkzaam in de horeca? Zorg goed voor jezelf

Ben jij een echte horecatijger? Dan hoeft niemand jou te vertellen hoe pittig werken in de horeca is. Vaak loop je meer kilometers dan een marathonloper en het wil ook regelmatig laat worden voordat je eindelijk doodmoe naar huis gaat.

Toch zou je nooit wat anders willen doen. Je geniet van het omgaan met mensen en gastvrij staat in jouw cv met hoofdletters geschreven. Als werken in de horeca je lust en je leven is moet je alleen niet vergeten om ook goed voor jezelf te zorgen.

Genieten van het leven

Wanneer mensen een horecagelegenheid bezoeken willen ze zo veel mogelijk genieten van het leven. Is het niet om een paar drankjes te drinken dan is het wel om heerlijk te snacken of te genieten van een uitgebreid diner.

Door uit te gaan kunnen wij mensen heerlijk ontspannen en dat zorgt er weer voor dat we een stuk beter om kunnen gaan met onze dagelijkse stress. Wanneer er geen horeca zou bestaan dan zouden heel wat mensen flink wat gezelligheid missen!

Iemand die in de bediening werkt loopt tijdens een dienst behoorlijk wat heen en weer. Het spreekt natuurlijk vanzelf dat je in dat geval goede schoenen nodig hebt. Draag je die niet, dan zal je na een paar uur werken voelen dat je voeten steeds meer pijn gaan doen.

Kies daarom voor schoenen die goed passen en waar je goed op kunt lopen. Door katoenen sokken te dragen zullen je voeten minder zweten en droger blijven. Na een avond hard werken hoef je niet bang te zijn dat je het gevoel hebt dat je door je voeten heen zakt!

Dames in de horeca

Steeds meer vrouwen kiezen voor een baan in de horeca. Is het niet vanwege de gezelligheid, dan is het wel omdat je gewaardeerd wordt. Mensen van lekkere hapjes en drankjes voorzien is misschien wel hard werken, je krijgt er ook veel voor terug.

Veel tevreden klanten geven aan het eind van de avond een flinke fooi omdat ze heerlijk hebben gegeten en gedronken. Omdat zij zo vriendelijk was om al dat lekkers met een lach op je gezicht te serveren heb je dit dan ook meer dan verdiend!

Daarnaast weten vrouwen in de horeca dat er altijd naar ze gekeken wordt. Wanneer er te veel drank in de man is kan het zelfs nog wel eens een stapje verder gaan. Tijd om de klant op een beleefde manier op zijn of haar vingers te tikken!

Werk je als vrouw zijnde in de horeca, dan is een goede bh dragen een must. Er zullen weinig momenten zijn dat je stil zit. En op momenten dat jij beweegt doen je borsten dat ook. Voor jou is bewegen gezond, je borsten kunnen er echter beter niet te veel aan meedoen.

Het is goed mogelijk dat wanneer je in de horeca werkt je niet het accent op je borsten wilt vestigen. Toch is het nodig om ze goed te ondersteunen met een bh die ook beschermt tegen huidbeschadiging en striae.

Een van de beste bh's die op dit moment verkrijgbaar zijn is de balconette bh. De cups van deze bh zijn iets lager uitgesneden en de bandjes zijn iets meer naar de zijkant verplaatst. Zo kan je ze mooi verstoppen onder je bovenkleding.

Voor je een bh koopt in de juiste maat is kan je je cupmaat berekenen. Zo weet je zeker dat je de juiste bh maat koopt. Alleen in een bh die goed past worden je borsten voldoende ondersteund. Zo voorkom je dat ze na verloop van tijd gaan hangen.

Wij gebruiken cookies