Gratis verzending

gratis-verzending

Binnen Nederland vanaf €75,- en in België vanaf €150,-

24-uurs levering

24-uurs-verzending

Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen geleverd in NL & BE

(Leeg)
Login

Waar komt Halloween vandaan?

Geschreven door: op 28 Okt 2015

Aan de vooravond van allerheiligen(All Hallows' Eve) wordt al zolang als we ons kunnen herinneren Halloween gevierd. Maar waarom eigenlijk?


In de Keltische kalender begon het nieuwe jaar op 1 november. De Kelten geloofden dat op oudejaarsavond de geesten van alle gestorvenen van het afgelopen jaar terug kwamen om te proberen een levend lichaam in bezit te nemen voor het komende jaar.......
Om te voorkomen dat hun lichaam overmeesterd zou worden door een dode, legden zij voedsel voor de deur. Deze traditie kennen we nu als trick or treat, maar dan met minder heftige gevolgen. In het begin van de vorige eeuw werd deze traditie afgeschaft, omdat het vooral gepaard zou gaan met vandalisme.
Wanneer je buurman niet zo vriendelijk was geweest om jouw lievelingssnoep in huis te halen, was het gebruikelijk om zijn huis te tp'en. Oftwel volledig in te wikkelen met toiletpapier.

P.s. Een HorecaHalloweenPakket winnen t.w.v. €125,-?
Like De Horeca Bazaar op Facebook.
Halloween horeca
Schrijf een reactie
Naam
E-mail
Verzenden ››
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.