Gratis verzending

gratis-verzending

Binnen Nederland vanaf €100,- en in België vanaf €180,-

24-uurs levering

24-uurs-verzending

Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen geleverd in NL & BE

(Leeg)
Login

Wat betaal je voor een biertje in de rest van de wereld?

Geschreven door: op 15 Aug 2017
Vakantie, bierprijzen

Lang leve de Hollandse zomer. De lucht is grijs en het regent meer dan op een gemiddelde dag in november. Hierdoor groeit ons verlangen al maar groter om de zuurverdiende vakantie dagen door te brengen in een ver en tropisch oord. Maar waar moet je zijn voor de goedkoopste pils? Wij zochten het voor je uit.

beer-2370783_1920

Oost west, oost best.


Voor de meeste vakantiegangers is de bierprijs niet doorslaggevend voor de keuze voor hun bestemming, maar het is toch interessant om dit eens onder de loep te nemen. Landen in het oosten van Europa zijn erg populair voor vriendenweekenden en vrijgezellenfeesten, het lijkt wel hoe verder je richting het Oosten rijdt hoe goedkoper het wordt. Volgens een onderzoek van de Deutsche Bank, ben je het goedkoopst uit in Tsjechië. In de hoofdstad Praag, betaal je gemiddeld € 1,10 voor je biertje.

Vertoef je liever ergens in het Middellandse zeegebied? Kies dan voor Portugal dit jaar. Daar ligt de gemiddelde prijs op € 1,70 per biertje.

Naamloos-3

En Nederland dan?

De Amsterdamse grachten, Volendam en de Waddeneilanden maken Nederland ook een aantrekkelijk vakantieland. Op de ranglijst hangen we ergens in het midden. Gemiddeld ongeveer € 4,10 voor een biertje.

Hoogste prijzen in het noorden.

En dan nu....
De top 5 van landen/steden met de hoogste bierprijzen.
 • 5. Boston, USA
 • 4. New York, USA
 • 3. Hong Kong, China
 • 2. Singapore, Malaysia
 • 1. Oslo, Noorwegen

 • Wil jij dus een vakantie a lá zon, zuipen, ziekenhuis? Blijf weg uit Noorwegen! In Oslo betaal je al snel een eurootje of 8,5 voor je doodnormale pilsje.
  Schrijf een reactie
  Naam
  E-mail
  Verzenden ››
  Akkoord

  Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.