De Horeca Bazaar
Toon prijzen excl BTW
22 aug 2017 | Geschreven door:

Waarom zijn American Red Cups rood?

Als je ooit aanwezig bent geweest op een feestje met een Amerikaans thema of fervent liefhebber bent van beerpong. Is de kans groot dat je weleens uit een red cup hebt gedronken. Maar waarom zijn die bekers eigenlijk rood?

No title

RED CUPS VS. THE REST

Vaak lezen we dat de red cups de diepe rode kleur hebben, zodat je kunt verbergen wat je drinkt. Zo zouden Amerikaanse tieners “stiekem” alcohol kunnen drinken, zonder dat iemand ze doorheeft. Maar deze theorie lijkt rechtstreeks uit een American Pie movie te komen. Was het maar zo simpel... Als dit de ware reden achter de rode kleur zou zijn, kunnen het net zo goed American Blue Cups zijn. Of waarom zijn het dan geen zwarte bekers? Dan zie je helemaal niet meer wat je drinkt.

Om de waarheid achter de kenmerkende rode kleur te achterhalen, moeten we een klein stukje terug de tijd in. Ergens in de jaren ’70 werd de rode bekers geïntroduceerd op de markt. Bedoeld voor frisdrank.

Al direct vanaf het begin werden de red cups beter verkocht dan de blue cups, black cups of iedere andere kleur. De rode cups bedroegen ongeveer 60% van de afzet. Er zijn vele theorieën over waarom dit precies zou zijn. Niets is bewezen verklaard. De uitvinder zelf heeft er onderzoek op onderzoek op los gelaten, maar kan nog steeds niet met zekerheid zeggen waarom mensen voor rood gaan.

No title

Hoe zit het dan met de American red cups?

De meest aannemelijke theorie is dat de rode kleur het meest gender neutraal is. Rood is aantrekkelijk voor zowel mannen als vrouwen. Sommigen beweren dat de rode kleur staat voor intensiteit en energie. Anderen zeggen dat de rode kleur zorgt voor een eenheid, het maakt niet uit of je thee drinkt of vodka, iedereen heeft een rode beker, dus iedereen is hetzelfde. Daarnaast geloven we dat de American RED cups tegenwoordig de standaard zijn geworden, waardoor deze het best verkocht worden.

Het feit is dat de rode variant het meest populair is, maar een sluitende verklaring is er niet. Waarom denk jij dat de Amerikaanse rode bekers het populairst zijn? Reageer hieronder!

Direct American red cups bestellen?

Bij De Horeca Bazaar bestel je de Amerikaanse bekers in diverse kleuren altijd voor de laagste prijs!
American red cups, American red cups blauw, American red cups oranje, American red cups zwart,

Schrijf een reactieReacties

Dianne 22 aug '17

Ik vind de "neutrale" theorie wel mooi! Vrouwen en bier, bijvoorbeeld. Het blijft een discussie of het wel classy genoeg is voor een vrouw om bier te drinken. Als we alleen nog maar uit Red Cups drinken, is dat probleem ook opgelost.

> ReagerenStephen 22 aug '17

Maar is het dan wel cassy genoeg om als vrouw uit een grote rode beker te drinken ipv bijvoorbeeld uit een wijnglas? Vraag me sowieso af wat de dames van dergelijke "red cup fissas" vinden...

Michael 22 aug '17

Er zijn tegenwoordig sowieso een hoop biertjes met stijl (speciaal voor vrouwen) op de markt.