De Horeca Bazaar
24 sep 2015

Waar kost je geliefde biertje het meest?

De zomer is voorbij. Nederland is weer zoals we het kennen, lekker regenachtig. Wat is er fijner dan terugdenken aan je heerlijke zomervakantie in een ver oord of misschien aan de Nederlandse kust. Één ding is zeker in Nederland betaal je twee keer zoveel voor een biertje dan in Hongarije.

Oost west, oost best.

Volgens een onderzoek van de ING is de prijs voor vakantiegangers niet doorslaggevend in de keuze voor een vakantieland. Toch is het interessant om het een onder de loep te nemen.
Het lijkt erop dat hoe verder je naar het oosten rijdt, hoe goedkoper het wordt. De Nederlandse toerist is in Hongarije het goedkoopst uit. De prijzen liggen daar maar liefst 52% lager dan in Nederland. Daarop volgen Tsjechië (41% goedkoper), Slowakije (32%) en Polen (30%). Liever op vakantie aan de Middellandse zee? Dan ben je het best af in Portugal (24% goedkoper) en Spanje (12%).

No title

En Nederland dan?

De Amsterdamse grachten, Volendam en de Waddeneilanden maken Nederland ook een aantrekkelijk vakantieland. Op de ranglijst hangen we ergens in het midden. Groot Brittannië staat net boven ons, dat komt voornamelijk door de duurdere Pond.

Hoogste prijzen in het noorden.

Het noorden van Europa is het duurst, met op nummer één Noorwegen. De Horeca is daar maar liefst 79% duurder dan in ons kikkerlandje. Zwitserse horeca is door de duurdere Frank 62% duurder. De rest van de top 5 dure horeca wordt gevormd door Scandinavië.

Bron: Eurostat, berekeningen INGBierprijzen in de supermarkt vs. in de kroeg

No titleNo titleBron: Z24.nl

Wij gebruiken cookies