De Horeca Bazaar
23 sep 2015

Rotterdam één van de beste festivalsteden van de wereld!

Sydney, Dubai, Rotterdam, Philadelphia. Ja, op festival gebied doet ons Rotterdam het net zo goed als alle grote steden van de wereld. Dat vindt International Festival & Events Association, zij publiceren ieder jaar een lijst met de 8 beste festival -en evenementensteden ter wereld.

Vannacht nam Johan Moerman in het Amerikaanse Tuscon de prijs in ontvangst. "Wij zijn ontzettend trots en blij. Het betekent een enorme waardering van wat we hebben opgebouwd. Het zijn prachtige steden om tussen te staan", vertelt Johan Moerman aan de NOS.
Volgens Moerman hebben zij deze prijs te danken aan het feit dat Rotterdam festivals voor iedereen biedt. Zo zijn er grote evenementen die veel internationale interesse wekken, bijvoorbeeld het International Rotterdams Film Festival of North Sea Jazz festival. Tegelijkertijd zijn er veel kleine festivals die dicht bij de Rotterdammers staan, zoals de Pleinbioscoop en Verborgen Tuinen.

No title

publiek op North Sea Jazz - ANP

Het Rotterdamse Daken Festival won de prijs voor het beste festival ter wereld in de categorie onder de $250.000(ongeveer €225.000).
De Nederlandse havenstad viel al vaker in de prijzen. Twee jaar geleden wonnen zij een prijs in de categorie tussen de 500.000 en 1 miljoen inwoners.

Wij gebruiken cookies