Gratis verzending

gratis-verzending

Binnen Nederland vanaf €100,- en in België vanaf €180,-

24-uurs levering

24-uurs-verzending

Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen geleverd in NL & BE

(Leeg)
Login

Record aantal gasten op ADE!

Geschreven door: op 20 Okt 2015

Het vierdaagse feestfestijn was dit jaar groter dan ooit. ADE trok 365.000 feestgangers en 5.500 professionals naar de hoofdstad. Met een hoogtepunt op zaterdag, toen gingen er bij 180.000 mensen tegelijkertijd de voetjes van de vloer.


ADE vierde dit jaar haar 20ste verjaardag. Directeur Richard Zijlma ziet het feest in twee decennia duidelijk veranderen. Wat ooit begon als een houtje-touwtjeborrel voor de elite is ADE uitgegroeid tot het meest toonaangevende dance evenement ter wereld. Vijf dagen lang op 80 locaties, meer dan 2000 dj’s. Niet alleen het evenement is veranderd. Het publiek ook. “ Vroeger was dance muziek iets sektarisch, nu niet meer” Nu gaan mensen de ene week naar een house party en de andere week naar een popconcert.

And the winner is.....

DJ’s Dimitri Vegas & Like Mike mogen zich samen de beste DJ’s van de wereld noemen. Het duo sleepte de eerste plek in de wacht in de DJ MAG top 100. Ze stootten hiermee Hardwell van de troon, die de afgelopen twee jaar op de eerste plek stond. Net zoals vorig jaar komen vier van de vijf beste DJ’s uit Nederland. Op nummer 2 dus Hardwell uit Breda, op 3. Martin Garrix uit Amstelveen, 4. Armin van Buuren uit Leiden en 5. DJ Tiesto uit Breda. Niet iedereen is even blij met de uitslag. Veel DJ’s vinden dat Dimitri Vegas en Like Mike op een oneerlijke manier aan hun stemmen zijn gekomen. Zo hebben ze promogirls met iPads naar verschillende festivals gestuurd. Het management van Dimitri en Mike ontkent dit niet, maar snapt de commotie niet. “We hebben inderdaad meiden naar onder andere Tomorrowland gestuurd, om mensen te laten stemmen. Maar de mensen konden ook op andere DJ’s stemmen, als ze dat wilden”.
1

2


Gelukkig kreeg het duo niet alleen kritiek:
34


Garrix verliest waardevol bezit

De nummer drie van deze lijst mag in zijn handjes knijpen. Het jongste telg van de DJ MAG top 100 verloor namelijk zijn USB-stick. Tijdens een show van Nicky Romero in de Melkweg, kwam hij tot de ontdekking dat zijn USB-stick met unreleased tracks weg was. Gelukkig voor Martin lag zijn waardevolle stick netjes te wachten bij de lost&found.
Knipsel
Meer feitjes & cijfers over ADE lezen? Bekijk deze blog.
Schrijf een reactie
Naam
E-mail
Verzenden ››
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.