De Horeca Bazaar
1 mei 2018
Rewind, bedrukte ballonnen, confetti, confetti kannonnen, feestartikelen, party gadgets

“Inmiddels is zelfs het eerste Rewind kindje geboren; Kippenvel!!”

Rewind is sinds 2014 uitgegroeid tot het meest populaire clubconcept van Nederland. In alle steden gaan we los op de lekkerste danshitjes van toen tot nu; van Usher tot Beyonce en van The Jackson 5 tot Nelly. Ook in België is het Rewind concept als een bom ingeslagen en weten onze Zuiderburen inmiddels ook wat ECHT dansen is. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, host Rewind deze zomer ook nog eens area’s op vele vooraanstaande festivals in binnen- en buitenland. Tijd om eens een kijkje achter de schermen te nemen bij dit topconcept. Tussen de clubconcepten, festivals en verdere uitbreidingen door heeft Pim Litjens, het brein achter het hele succes, een gaatje gevonden om zijn verhaal met ons te delen.

Pim, Lets rewind it all back; hoe is het idee voor Rewind ontstaan?

Tijdens mijn studententijd heb ik veel in het buitenland gewerkt. Zomers op Mallorca, Lloret de Mar en een stage op Curaçao. Hier was ik werkzaam in het nachtleven. Ik leerde er ontzettend veel mensen kennen. Toen ik terug was in Nederland dacht ik; nu ga ik zelf mijn eigen feesten organiseren. Een van mijn goede vrienden, Walter Looks, draaide altijd al de Rewind sound, dit vond ik geweldig! Het concept was er al snel. Toen nog de juiste plek. We hadden geen betere plek kunnen wensen om te starten! Chapter21 was iedere zaterdagavond van ons.

Inmiddels is Rewind een A-merk geworden op het gebied van club- en festivalconcepten; heb je dit voor ogen gehad toen je het label oprichtte?

No title

Wanneer ik iets doe wil ik het ook altijd goed doen! Ik werk iedere dag vol passie en liefde aan Rewind. In eerste instantie wilde ik een succesvol label starten in Amsterdam. Al snel kwamen er veel vrienden uit heel het land naar Amsterdam om te Rewinden. Veel vroegen me of ik het ook in andere steden kon organiseren. Ik ben stad en land afgegaan om locaties te bekijken. Inmiddels Rewinden we in 16 verschillende steden in zowel Nederland als buitenland.

Terugkijkend op de afgelopen 4 jaar; wat zijn de beslissende momenten en succesfactoren geweest in het succes van Rewind? En heb je ook spijt gehad van keuzes die je gemaakt hebt?

Het eerste beslissende moment was de sluiting van Chapter21. Chapter was een fantastische plek vlakbij de dam onder de oude Supperclub. We Rewinden hier iedere zaterdag en verkochte iedere editie uit. Helaas moest de Chapter sluiten omdat de pandeigenaar andere plannen had met de locatie. We gingen opzoek naar een nieuwe plek. Van wekelijkse editie gingen we naar een maandelijkse editie in de Club Up & Kring. Van 300 à 400 bezoekers gingen we naar 800 bezoekers per editie. Het opende onze ogen! De grotere venues van Amsterdam kregen we ook vol. Tijd om te kijken wat we kunnen. We verruilde de Up & Kring voor de Chicago Social Club. Verkochte de Paradiso en Marktkantine uit. Toen vonden we het tijd om te gaan Rewinden in andere steden. Dit zijn gewoon jongensdromen! Eindhoven was de eerste nieuwe stad na Amsterdam. Het ging gelijk heel goed. We kregen heel veel hulp van vrienden en wisten zo Rewind een succes te maken in andere steden. Een van de grootste succesfactoren zijn onze ambassadeurs. Zonder onze ambassadeurs waren we nergens. Zij zorgen dat de juiste mensen op ons feest komen.

Om terug te komen op de vraag: Heb je ergens spijt van? Spijt is een groot woord. Maar we hebben weleens in een nieuwe stad geprobeerd om Rewind van de grond te krijgen zonder er ambassadeurs te hebben. We dachten; we geven wat meer geld uit aan online marketing en dan komen we er ook wel. Dit was geen goed idee. De editie was niet goed bezocht! Het is dus echt belangrijk om genoeg ambassadeurs te hebben. Die hebben we en daar zijn we super trots op!

Je hebt het veel over de ambassadeurs die zo belangrijk zijn voor Rewind. Kun je iets meer zeggen over wat je precies bedoelt met ambassadeurs?

Hahaha sorry, ging even te snel. Rewind werkt in iedere stad met een groep toffe mensen die het Rewind concept een warm hart toedragen. Dit wordt dan o.a. via Social Media kanalen verspreid en zo komen de vrienden van onze ambassadeurs ook weer in aanraking met Rewind. Wij hebben er op deze manier met z’n allen voor gezorgd dat de Rewind familie zich snel uit heeft kunnen breiden.

Wij kennen elkaar al langer. Als vriend en als Rewind-fan van het eerste uur, zou ik zeggen dat de persoon Pim Litjens de grootste succesfactor is…. Hoe zie je dit zelf?

Ik zie dit als een groot compliment. Maar wanneer ik het over Rewind heb, heb ik het over “wij”. Je doet het niet alleen, je doet het met zijn allen! Ik heb het geluk dat ik veel mensen heb leren kennen, vooral ook in mijn periodes in het buitenland. Daarnaast weet ik de juiste personen op de juiste plek te zetten. Hierdoor kunnen wij ons nationaal en zelfs internationaal goed vertegenwoordigen.

Wij kennen elkaar al langer. Als vriend en als Rewind-fan van het eerste uur, zou ik zeggen dat de persoon Pim Litjens de grootste succesfactor is…. Hoe zie je dit zelf?

No title

We zijn inderdaad niet stil blijven zitten. Wanneer je meerdere jaren clubavonden organiseert wil je weer een stap verder gaan. En die stap verder is natuurlijk een eigen festival! Vorig jaar organiseerde we ons eerste eigen Jungle Festival in Eindhoven. Dit was een groot succes, daarom gaan we het dit jaar weer organiseren. Het blijft dit jaar niet bij Jungle Festival. Met de mannen van Kris Kross Amsterdam gaan we een nieuw festival organiseren in Amsterdam; komt er nog een nieuw festival bij in Eindhoven; gaan we met de eigenaren van de Chin Chin Club, Cirque Du Zoleip, Partyfeest, Terug naar Toen en Happy Feelings, Chin Chin Festival organiseren (7 Juli 2018 red). Met Geroezemoes zijn we ook flink aan het uitbreiden. We organiseren momenteel Geroezemoes in 6 verschillende steden. Cirque Du Zoleip bestaat nu een half jaar en slaat super goed aan. We hebben een fantastisch decor laten maken en iedere editie leveren we hoogstaande acts. We proberen de bezoeker op een leuke manier te shockeren. Er is niets leuker dan met fijne collega’s toffe stunts te verzinnen en deze ook daadwerkelijk uit te voeren.

In samenwerking met Your-Agency hebben we ook Rewind Soundsystem op de markt gezet. We kregen steeds vaker de vraag van andere organisatoren of we ook Rewind DJ’s bij hun konden wegzetten. Zelfs boekingskantoren werden opgebeld met de vraag of ze ook Rewind DJ’s hebben? Wanneer de vraag er is, moet je er ook iets meedoen. Het is nu dus ook mogelijk om de Rewind DJ’s te boeken tijdens uw eigen evenement. Het is heerlijk om nieuwe projecten aan te gaan. Je wordt uitgedaagd, leert nieuwe mensen kennen en probeert het te laten slagen. Kansen moet je niet laten liggen, maar met 2 handen pakken. Wanneer je het ook nog eens heel leuk vindt om te doen werk je graag wat extra uurtjes per week!

Wat is het leukste of meest gekke dat je meegemaakt hebt tijdens je werk?

Verschillende relaties zijn ontstaan tijdens een avond Rewind. Het eerste Rewind kindje is zelfs geboren. Terwijl ik dit nu vertel krijg ik gewoon kippenvel. Er is niets mooier dan mensen bij elkaar brengen en een fantastische liefdevolle tijd hebben!
Er gebeuren natuurlijk ook een hoop gekke dingen. Zo denken mensen weleens dat ze met zijn tweeën op een slaapkamer zijn terwijl ze in een volle rokersruimte staan. Hahahaha..

Op welke manier wordt je persoonlijke leven beïnvloed door het succes van o.a. Rewind?

Doordat we events op verschillende plekken organiseren leer je steeds meer mensen kennen. Dit vind ik fantastisch. Natuurlijk ben je ook veel onderweg, werk je doordeweeks en ben je in de weekenden ook altijd aan het werk. Het is een life style met veel voordelen maar je moet er ook dingen voor laten. Je wilt af en toe ook lekker met je vriendin op de bank hangen en op zondag een keertje fris en fruitig bij je familie op bezoek gaan.

Het neerzetten van clubconcepten en festivals is tegenwoordig natuurlijk erg populair. Het wordt vaak gezien als droombaan door jongeren. Wat zou jij toekomstige ondernemers in deze branche mee willen geven?

Laat je droom geen droom blijven. Probeer hem te verwezenlijken. Zorg dat je weet waar je goed en minder goed in bent. Als je echt iets wilt dan kun je het ook!

In de branche waarin je zit, is onderscheid maken tussen privé en zakelijk wellicht nog moeilijker dan voor andere ondernemers…. Maar wat zijn je levensdromen buiten je werk?

Mijn vriendin wil heel graag een fantastische zorgboerderij in Afrika opzetten. Het lijkt mij geweldig om dit samen te kunnen doen.

Last but certainly not least; op welke manier beïnvloeden de party gadgets en feestartikelen de Rewind feestjes? En waarom is De Horeca Bazaar jouw favoriete supplier?

No title

De party gadgets zijn heel erg belangrijk voor mijn events. Het draait tegenwoordig vooral om beleving. Daarnaast vind ik het erg belangrijk dat mijn brands erg goed zichtbaar zijn. Maar hoe ben ik nauw goed zichtbaar en welke gadgets passen nu goed bij bijvoorbeeld Rewind? Met deze vraag ging ik naar De Horecabazaar. Ze nemen de tijd en gaan brainstormen. Binnen no time kwamen ze met digitale voorbeelden als een Rewind Waaiers, bedrukte ballonnen en Rewind tasjes. Deze zijn niet meer weg te denken tijdens onze events. Het publiek vindt het fantastisch om te krijgen en ze staan fantastisch op foto’s.

Daarnaast maken we veel gebruik van confetti en confetti kannonen . Ik weet niet eens meer hoeveel kilo we al bij De Horeca Bazaar hebben afgenomen. Maar de kwaliteit is altijd top en de leveringen op tijd! Een partner waar we nog veel mee zullen samenwerking in de toekomst!

Wij gebruiken cookies