De Horeca Bazaar
20 aug 2020 | Geschreven door:
COVID-19, mondkapjes, 1,5 meter, corona, festivalbranche, sneltest

Met mondkapjes en een sneltest terug op festivalterrein?

De wereld is in de ban van COVID-19. We moeten deze verschrikkelijke tijd met z’n allen door zien te komen. Maar hoe ziet het nieuwe normaal er na dit “nieuwe normaal” eigenlijk uit? Wat zijn de mogelijkheden voor de horeca- en festivalbranche? Onze branche lijkt, zakelijk, de grootste gedupeerde.

Waar horecazaken sinds 1 Juni de deuren weer hebben mogen openen na een kleine positieve opleving, daar kiezen er veel zaken voor (nu vrijwillig) om de deuren weer te sluiten. Sinds duidelijk is geworden dat nachtzaken slechts tot 22:00 uur open mochten blijven, is het vaak niet rendabel om de deuren überhaupt te openen. Het is een zeer hard gelach voor zaken die zich zo goed mogelijk voorbereid hadden op de gezondheid van hun gasten; COVID-stickers op ramen en vloeren, spatschermen, zitmogelijkheden..

Deze investeringen zijn nu grotendeels voor niks gedaan. Waar is het licht aan het eind van de tunnel? Een aantal weken geleden werd duidelijk dat Frankrijk weer binnen concerten toestond, zonder social distancing, met stoffen mondkapjes. Daar gloorde een klein beetje hoop, de hoop die na de persconferentie weer de kop in is gedrukt. Of toch niet?

Sneltest

De kans bestaat dat we niet eerder kunnen gaan feesten dan na de introductie van het vaccin. Maar er is ook een kans dat het eerder kan! Er duiken verschillende berichten op dat er vanaf November genoeg sneltesten zijn voor Nederland. Binnen een kwartier krijg je de uitslag van: positief of negatief. Het is dus denkbaar dat de sneltest uitgevoerd kan worden in de rij van de club, festival of concert.

Laten we hopen dat dit een oplossing is en dat we, met mondkapje en sneltest, snel weer kunnen gaan genieten van al hetgeen dat het leven mooi maakt. Maar nog veel belangrijker; zorg ervoor dat jij en je naasten gezond blijven!

Schrijf een reactie