De Horeca Bazaar
Toon prijzen excl BTW
14 mrt 2019 | Geschreven door:

Jouw eerste hulp bij confetti shooters!

Wat leuk dat je de tijd neemt voor het lezen van deze blog! In deze tekst staat alles wat je te weten wilt komen over onze confetti en streamer shooters. De Horeca Bazaar biedt al jaren confetti en streamer shooters aan van MagicFX; dé wereldwijde marktleider op het gebied van special effects! Wij zijn met trots een van de grootste dealers van MagicFX. Het is voor consumenten dan ook niet mogelijk om bij MagixFX direct in te kopen. De confetti en streamer shooters van MagicFX zijn een van de best verkochte producten omdat je ze bij ieder feest, evenement of festival kan gebruiken. Maar welke shooter heb je nu precies nodig?! Hieronder vind je een Q&A die hopelijk al jouw vragen over onze shooters beantwoordt!

No title

Wat is het verschil tussen handmatige shooters en elektrische shooters?

Om te beginnen met de meest gestelde vraag over onze confetti shooters; wat is nu precies het verschil? De handmatige confetti shooters werken door middel van een CO2 busje die je met een draai aan het cilinder afschiet. Hiervoor heb je verder geen andere producten nodig waardoor de shooter bij het ontvangst direct klaar is voor gebruik! De handmatige confetti shooter is verkrijgbaar in 3 verschillende formaten, namelijk de 28cm, 50cm en de 80cm variant.

De elektrische confetti shooters werken uitsluitend in combinatie met MagicFX hardware. Je hebt hierbij Powershots, Powercon kabels, link kabels en een Effectivator nodig. De exacte aantallen zijn afhankelijk van het aantal shooters dat je tegelijk wilt afschieten. Houd er rekening mee dat de kosten voor het huren of het kopen van deze hardware een stuk hoger liggen dan wanneer je voor een handmatige shooter gaat. Met een klein budget wordt dus altijd de handmatige shooter aangeraden. De elektrische shooters zijn verkrijgbaar in de formaten 50cm en 80cm.

Welk formaat is geschikt voor mijn locatie?

We begrijpen dat de verschillende formaten zorgen voor wat onduidelijkheid waardoor je niet weet welk formaat voor jouw evenement geschikt is. Daarom hebben we alle specificaties hieronder in een klein overzicht gezet.

28 centimeter (alleen handmatig)
Dit formaat schiet ongeveer 4 tot 6 meter ver en is zeer geschikt voor kleinere ruimtes, zoals kroegen en huiskamers (gender reveal).
50 centimeter (handmatig en elektrisch)
Deze shooters schieten ongeveer 8 tot 10 meter ver. Dit maakt deze shooter een favoriet voor de iets grotere feestzalen en clubs.
80 centimeter (handmatig en elektrisch)
De shooter van 80cm schiet ongeveer 12 tot 15 meter ver! Shooters van dit formaat zijn geschikt voor onder andere festivals, grote ruimtes en buiten evenementen.

Wat is het verschil tussen confetti shooters en streamer shooters?

Confetti shooters en streamers shooters zijn zeker niet hetzelfde! Het verschil tussen confetti en streamers is dat de confetti bestaat uit kleinere losse vlokken, en streamers uit rolletjes die als lange slierten door de lucht gaan. Al onze confetti shooters zijn gevuld met confetti snippers van 5,5 cm bij 2 cm. De streamer shooters bestaan uit slierten welke we in twee verschillende maten hebben. De shooters van 50 centimeter bevatten slierten van 5 meter lang en 0,85 centimeter breed. De shooters van 80 centimeter bevatten slierten van 10 meter lang en 1,5 centimeter breed.

No title

Wat is het verschil tussen metallic confetti en papieren confetti?

De papieren confetti en streamers zijn zoals het woord het al zegt; gemaakt van papier. De metallic confetti en streamers hebben hetzelfde formaat, maar zijn in tegenstelling tot de papieren varianten gemaakt van folie. Deze is te onderscheiden aan de glanslaag die op de folie zit dat zorgt voor het metallic effect. Zowel de confetti als streamer shooters zijn verkrijgbaar in papier en metallic.

Zijn de confetti en streamer kanonnen biologisch afbreekbaar?

De confetti en streamers zijn niet biologisch afbreekbaar, zowel de papieren als metallic versie. Het papier van de papieren confetti en de streamers is wel biologisch afbreekbaar alleen de kleurstof die erin zit niet. Dit kan er dus voor zorgen dat de confetti of streamers afgeven. Dit risico is te beperken door te kiezen voor witte papieren confetti/streamers of zilver/goud metallic. Dit zijn namelijk de basiskleuren waar vervolgens een andere kleur overheen gaat.

No title

Waarom zijn de shooters van De Horeca Bazaar duurder dan de shooters van andere budget shops?

De Horeca Bazaar biedt je namelijk alleen het beste van het beste aan en werkt daarom samen met MagicFX. Dit bedrijf gevestigd in Boxtel is al jaren het aanspreekpunt voor verschillende festivals van wereldformaat! Zo bieden zij verschillende soorten shooters en verschillende soorten confetti. Uiteraard voldoen al hun producten aan de wettelijke eisen waardoor de prijs net wat duurder is dan een confetti shooter van een B-merk. Daarnaast schieten de 28 centimeter shooters van MagicFX al 4-6 meter ver en de soortgelijke confetti shooters van een B-merk komen vaak nog geen meter de lucht in. Professionals kiezen voor veiligheid en kwaliteit en gaan daarom voor MagicFX.

Belangrijke informatie voor de aanschaf van onze confetti of streamer shooters

- Niet op mensen of dieren richten tijdens het afvuren.
- De confetti en streamer shooters zijn slechts voor eenmalig gebruik.
- Er is ook een mogelijkheid om onze confetti en streamer shooters te laten bedrukken of te bestickeren.

Schrijf een reactieReacties

Iris 1 jan '22

Met oud en nieuw de shooters van 50 cm die je zelf kunt vullen, gevuld met gedroogde bloemblaadjes. Het werkte perfect! Vullen, sticker erover plakken en schieten maar. Was erg leuk om toch nog iets de lucht in te kunnen schieten in plaats van vuurwerk.

> ReagerenDe Horeca Bazaar 14 jan '22

Goedemiddag Iris,

Bedankt voor je mooie reactie.
Erg leuk om te lezen hoe creatief je bent geweest en dat de confetti shooters zo goed bevallen zijn!

Mocht ik je in de toekomst weer eens ergens mee kunnen helpen weet je ons te vinden. :)

Met vriendelijke groet,

Kirsty van Oorschot
De Horeca Bazaar

> ReagerenJ. Winters 1 sep '19

we willen net zoal in het TV programma: ik hou van holland de confetti shooter in een doos verpakken. en na enige minuten draadloos af laten gaan. Is dat bij de elektrische schooter mogelijk. Graag hoor iik het van u.

> ReagerenDe Horeca Bazaar 2 sep '19

Goedemiddag J. Winters,

Bedankt voor je interesse in onze confetti shooters!

We hebben wel elektrische confetti shooters maar voor je deze kan gebruiken heb je hardware nodig. Deze hardware is helaas niet draadloos en ook de powershots waar je de elektrische shooters in moet doen zijn vrij groot en zwaar om in een doosje te stoppen. Ik kan je hier dus helaas niet verder bij helpen.

Mocht ik je nog ergens anders bij kunnen helpen dan hoor ik het graag van je!

Met vriendelijke groet,

Marleen Huijbregts
De Horeca Bazaar

Veroniek 25 jun '19

Goedemiddag,

Graag wil ik informeren naar de mogelijkheid om handmatige confetti shooters te bestellen die gevuld zijn met vogelzaad.
De reden is dat we alleen iets de lucht in willen schieten wat biologisch afbreekbaar is. En het liefst is het (een lichte soort) vogelzaad want dat past mooi bij ons event.

Heeft u een dergelijk verzoek ooit gehad?

Ik denk aan ca. 35 handmatige shooters van 28 cm. Denk u dat dat gaat werken?
Alvast bedankt voor uw reactie
Groet, Veroniek

> ReagerenDe Horeca Bazaar 26 jun '19

Goedemiddag Veroniek,

Bedankt voor je interesse in onze confetti shooters!

Wij leveren helaas geen shooters gevuld met vogelzaad. Echter zou je de shooters wel zelf kunnen vullen. We verkopen namelijk lege shooters waarbij je deze nog zelf kan vullen met confetti, streamers of in dit geval vogelzaad. Je vindt deze shooters hier: https://www.dehorecabazaar.nl/confetti-kanonnen-en-losse-confetti/confetti-shooters-met-vulling-naar-keus/.

Ik moet er echter wel bij vertellen dat de shooters bedoeld zijn voor confetti en streamers en niet voor vogelzaad. Je mag het proberen, ik verwacht dat het wel werkt! Maar dit durf ik niet met 100% zekerheid te zeggen. Zorg dat je er niet meer dan 40gr in stopt, anders loop je de kans dat de shooter van onder openklapt bij het afschieten. Het slimste is het dat je eerst even test ;).

Mochten er nog vragen of opmerkingen zijn, dan hoor ik het graag van je! Ik wens je nog een fijne dag verder.

Met vriendelijke groet,

Marleen Huijbregts
De Horeca Bazaar