Gratis verzending

gratis-verzending

Binnen Nederland vanaf €100,- en in België vanaf €180,-

24-uurs levering

24-uurs-verzending

Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen geleverd in NL & BE

(Leeg)
Login

Herkomst Tapas

Geschreven door: op 19 Nov 2015

De tapasrestaurants en variaties hierop schieten uit de grond. Het gezellig lang tafelen, het samen delen van gerechtjes en de variaties is enorm populair. Negen van de tien keer verlaat je het tapasrestaurant dat ook meer dan verzadigd. Maar wat is de oorsprong van tapas eigenlijk?

TapasenBarcelona
Er zijn verschillende verhalen over de oorsprong van de Spaanse hapjes. Het woord tapa betekent letterlijk “deksel”. Zoals veel onderdelen van de authentieke Spaanse cultuur, lijkt het erop dat, net zoals Flamenco, de tapa ontstaan is in het zuidelijke Andalusië.
Een van de verhalen is vrij simpel.. wanneer de Spanjaarden buiten hun drankje nuttigden irriteerden zij zich aan de vele vliegen die rond de glazen zweefden. Door een klein bordje op het glas te zetten, bleven de vliegen weg. Op dit bordje werd een snack gelegd.

Een andere theorie is het maskeren van de wijn met de geur van een sterke kaas of bijvoorbeeld olijven, maar toch het meest aannemelijke en mooie verhaal is een verhaal uit de 16de eeuw. Het Spaanse leger was niet vies van een alcoholische versnapering, wanneer zij even een kleine rustpauze. Koning Philipe III merkte al snel dat zijn manschappen vaak aangeschoten of zelfs dronken op het strijdveld stonden. Daarom voerde hij een nieuwe wet in die alle Spanjaarden verplichtte een hapje te nemen bij iedere alcoholische consumptie.
Schrijf een reactie
Naam
E-mail
Verzenden ››
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.