De Horeca Bazaar
21 dec 2018
Informatief

Festivalbandjes, simpel item of belangrijk element?

Zomer, de mooiste periode van het jaar, en niet alleen vanwege de zon en de vakantie maar ook vanwege festivals en terrasjes. Echte festivalgangers zijn jaarlijks te vinden op de mooiste feesten die er zijn. Dit kan op eigen bodem maar ook internationaal. Festivals zoals Tomorrowland (in België) en Sziget (in Hongarije) zijn dan ook al jaren reuze populair. Deze organisaties hebben te maken met feesten van wel honderdduizenden bezoekers. Maar ook in Nederland kunnen wij er wat van. In ons kleine kikkerland had De Zwarte Cross dit jaar maar liefst 145.000 bezoekers.

Wat komt er allemaal kijken bij de organisatie van een festival?

No title

Om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt moet er wel een flink boodschappenlijstje gemaakt worden. Dit zijn een aantal dingen waaraan een organisatie moet denken; beveiliging, hekwerk van het terrein en camping, sanitaire voorzieningen, artiesten, geluidsinstallaties, lichtinstallaties en nog veel meer. Maar omdat er een heleboel voor de festivalgangers geregeld is hebben zij daar vrij weinig van in de gaten. Een ding blijft wel belangrijk en opvallend; de festival bandjes. Deze krijg je altijd om je pols door de security en zo wordt bepaald wie er voor het weekend komt, wie voor één dag, en wie deel uitmaakt van het personeel.

De geschiedenis van het festival bandje

Kleinere festival begonnen meestal met stempels omdat dit een perfecte manier was om de kosten voor dit item te drukken. Toen de middelgrote festivals en kroegen papieren bandjes begonnen te gebruiken zagen de grotere organisaties hoe belangrijk mensen dit vonden. En zo werd festivalbandjes een fenomeen. Mensen dragen deze bandjes als veteranen tot wel maanden na het festival, of zorgen dat ze de festivalbandjes het jaar daarop weer dragen. Zo is duidelijk te zien dat mensen dit gebruiken om zich te onderscheiden van de standaard festivalgangers. Steeds vaker is het ook een promotiemiddel, mensen zetten graag foto’s met hun bandjes op Instagram waardoor deze volgers ook dit te zien krijgen.

De verschillende soorten festival bandjes

Als organisatie wil je natuurlijk ook de keus hebben uit verschillende soorten bandjes. Om deze reden biedt De Horeca Bazaar verschillende soorten festival bandjes aan. Laten we beginnen met de woven festivalbandjes, deze festivalbandjes zijn heel populair onder kleine events en festivals. Woven is een stof waarbij de drukmogelijkheden beperkt zijn, standaard worden deze geproduceerd met 2 kleuren, maar hier is ook een fullcolour variant voor beschikbaar.

Daarnaast hebben biedt De Horeca Bazaar ook sublimatie festivalbandjes aan. Dit is een dikkere stof die automatisch al fullcolour te bedrukken is. Ook is dit een ander soort stof. Terwijl de woven stof gemaakt is textiel, is de sublimatie variant gemaakt van satijn polyester. En het laatste maar zeker niet het minste product zijn onze satijn festivalbandjes. Dit lijkt in vele opzichten op de sublimatie variant. Deze is ook fullcolour en een soort wat veel te zien is op grote events en festivals. De stof is echter zachter en een stuk dunner ten opzichte van sublimatie maar wel net zo stevig.Er is dus genoeg keuze!

Wij gebruiken cookies