De Horeca Bazaar
restaurant interieur ontwerpen
7 apr 2017

De beste tips voor het decoreren en ontwerpen van je restaurantinterieur

Voor mensen die overwegen een restaurant te exploiteren, moet naast een geweldige menukaart ook de esthetiek van het restaurant worden aangepakt. Een belangrijke reden waarom veel restaurants falen ondanks het feit dat ze lekker eten hebben, is dat ze geen rekening houden met het restaurantontwerp. Het interieur van een restaurant is de sleutel tot het aantrekken van klanten. Het moet als een magneet voor gasten zijn en hen zowel een uitzonderlijke culinaire als zintuiglijke ervaring beloven. Dus als je net een restaurant hebt gekocht of helemaal opnieuw begint, volgen hier enkele tips voor het ontwerpen van een restaurantinterieur:

Focus op de demografie

Overweeg bij het plannen van een restaurantontwerp wie je klanten zullen zijn. Als je je bijvoorbeeld richt op studenten en tieners, wil je wellicht heldere en gedurfde kleuren gebruiken, met op muziek gebaseerd behang en retromeubels. De hoekbar moet funky decoraties hebben met tiki-verlichtingsfuncties. Aan de andere kant, als je je op zakenmensen richt, houd het ontwerp dan modern, strak en chic. Gebruik lichtgekleurde meubels met gecapitonneerde banketstoelen. Het meubilair moet er aantrekkelijk en verzorgd uitzien.

Installeer een stereosysteem

Muziek is een essentieel onderdeel van een restaurant. Muziek spreekt alle zintuigen aan en de juiste muziek stimuleert klanten om meer te eten. Het soort muziek hangt af van het algemene thema van het restaurant. In plaats van dat één luidspreker de muziek schalt, installeer je het nieuwste ultramoderne stereosysteem dat zachte muziek van verschillende plaatsen in het restaurant weergeeft. Dit kun je ook doen in je vierwieler waarvoor je een goedkope autoverzekering hebt afgesloten.

Wees kleurgewijs

Omdat kleur een grote invloed heeft op de stemming en de besluitvorming beïnvloedt, vermijd je kleverige of doffe kleuren. Gebruik kleuren die het restaurant ruim en licht maken. Gebruik bij familierestaurants zachte pastelkleuren en verander rond de bar naar meer levendige kleuren. Over het algemeen moeten de kleuren worden afgestemd op het restaurantthema en de klant, houd hier dus rekening mee als je ballonnen koopt.

Creëer een verbluffende entree

Een manier om klanten naar het restaurant te lokken, is door een ingang te hebben die een eyeopener is. De entree moet uniek, stijlvol en uitnodigend zijn. De naam van het restaurant moet vetgedrukt en zichtbaar zijn vanaf de weg. Zorg ervoor dat de entree past bij het thema van het restaurant. Als je bijvoorbeeld Indiaas eten serveert, kan de ingang kleurrijke en decoratieve afbeeldingen van specerijen en kruiden hebben. Maar als je zeevruchten serveert, kun je overwegen een ingang met een water/oceaanthema te gebruiken.

Zorg voor een goede verlichting

Als het om een restaurant gaat, is verlichting van vitaal belang en moet een combinatie van zowel elektrisch als natuurlijk licht een rustgevend effect hebben. Verder zijn de juiste lichtkleuren belangrijk omdat ze menselijke stemmingen en emoties beïnvloeden. Zorg ervoor dat de verlichting kan worden aangepast aan de ruimte, kleuren en tijd van de dag. Voor late avondmaaltijden kun je bijvoorbeeld een tafellamp in een halfdonkere kamer overwegen om een gevoel van romantiek en intimiteit op te wekken.

Wij gebruiken cookies