De Horeca Bazaar
4 dec 2017
Confetti kanon, confetti shooter, confetti

Alles wat u dient te weten over het MagicFX Confetti kanon!

We krijgen vaak vragen over onze confetti kanonnen van 28, 50 en 80 centimeter. Deze vragen gaan vaak over hoever ze schieten, waarom onze shooters duurder zijn dan die van budget stores en waarvoor de verschillende maten bedoeld zijn. In deze blog leggen wij de meest gestelde vragen uit over hoe en wat.

hoever schieten de MagicFX confetti kanonnen en wat is de inhoud?

Wij kopen onze confetti kanonnen in bij MagicFX, deze partij is dé marktleider op het gebied van confetti shooters. Dit gaat soms zover dat grote DJ’s persé eisen dat de special effects van MagicFX afkomstig zijn. De Horeca Bazaar werkt nauw samen met deze confetti gigant en we kunnen dan ook trots zeggen dat we een van de grotere officiële dealers zijn van MagicFX. Het confetti kanon is in de volgende maten verkrijgbaar: 28 cm, 50 cm en 80 cm. De 28 cm variant is alleen verkrijgbaar als handmatig confetti kanon. De 50 en 80 cm varianten zijn ook verkrijgbaar in de elektrische confetti kanonnen. Daarnaast zijn deze maten ook verkrijgbaar als handmatige streamer kanonnen en elektrische streamer kanonnen (enkel 50 en 80 cm) soort verkrijgbaar.

No title

Confetti kanon handmatig 28 centimeter

Het confetti kanon van 28 centimeter is alleen verkrijgbaar in de handmatige vorm en is vooral bedoeld voor kleinere ruimtes. Denk hierbij aan kroegjes, thuisgebruik, cafétjes, enzovoort. Het confetti kanon is gevuld met rechthoekige confetti in de papieren variant of metallic variant. De streamer shooters starten vanaf 50cm. Streamer kanonnen zijn dus niet in 28cm verkrijgbaar.

Het confetti kanon is verkrijgbaar in de volgende uitvoeringen en heeft de volgende eigenschappen:

* Confetti kanon 28 cm papier: is gevuld met 60gr confetti en schiet 4-6 meter ver.
* confetti kanon 28 cm metallic: is gevuld met 70g confetti en schiet 4-6 meter ver.

streamer / confetti kanon 50 centimeter

Het confetti kanon van 50 centimeter is zowel verkrijgbaar in de handmatige versie als in de elektrische versie. Voor het elektrische confetti kanon is wel hardware nodig. Dit confetti kanon is bedoeld voor wat grotere ruimtes zoals feestzalen en clubs. De inhoud van het confetti kanon bestaat uit confetti of streamers in de papieren variant of metallic variant.

Het confetti kanon is verkrijgbaar in de volgende uitvoeringen en heeft de volgende eigenschappen:

* Confetti kanon 50 cm papier: is gevuld met 90gr confetti en schiet 8-10 meter ver.
* Confetti kanon 50 cm metallic: is gevuld met 100gr confetti en schiet 8-10 meter ver.
* Streamer kanon 50 cm papier: is gevuld met 65 streamers van 5 m bij 0,85 cm en schiet 10 meter ver.
* Streamer kanon 50 cm metallic: is gevuld met 65 streamers van 5 m bij 0,85 cm en schiet 10 meter ver.

Streamer / confetti kanon 80 centimeter

Het confetti kanon van 80 centimeter is zowel verkrijgbaar in de handmatige versie als in de elektrische versie. De hardware die hiervoor nodig is, is apart verkrijgbaar. Dit confetti kanon is vooral bedoeld voor grote ruimtes of buitenevenementen. Denk hierbij aan grote festivalzalen en outdoor festival terreinen. Dit confetti kanon is zowel gevuld met confetti als met streamers.

Het confetti kanon is verkrijgbaar in de volgende uitvoeringen en heeft de volgende eigenschappen:

*Confetti kanon 80 cm papier: is gevuld met 180gr confetti en schiet 12-14 meter ver.
* Confetti kanon 80 cm metallic: is gevuld met 200gr confetti en schiet 12-14 meter ver.
* Streamer kanon 80 cm papier: is gevuld met 50 streamers van 10 m bij 1,5 cm en schiet 15-20 meter ver.
* Streamer kanon 80 cm metallic: is gevuld met 50 streamers van 10 m bij 1,5 cm en schiet 15-20 meter ver.

Vooral tijdens outdoor events kan het bereik van de confetti- en streamer shooters afwijken van bovenstaande. Afhankelijk van de stand en kracht van de wind kan de confetti tot erg ver reiken.

Wat is het verschil tussen een MagicFX confetti kanon en een goedkopere variant van een budget store?

Ook krijgen we vaak de vraag van onze klanten waarom ons confetti kanon zoveel duurder is dan een confetti kanon of “confetti popper” van een budget store. Dit komt door de volgende eigenschappen van een confetti kanon van MagicFX:
* Het confetti kanon van MagicFX heeft veel meer kracht dan een confetti kanon van een budget store. Dit komt omdat in het confetti kanon van MagicFX een stikstof cartridge zit, wanneer het confetti kanon afgeschoten wordt komt de druk van deze stikstofcartridge vrij en zorgt voor een krachtig schot. Daarbij is het confetti kanon van MagicFX gecertificeerd en is daarmee uitermate geschikt voor professioneel gebruik.

No title

Deze eigenschappen bevat een confetti kanon van een budget store allemaal niet.
* De inhoud van een MagicFX confetti kanon is afbreekbaar. Dit wilt zeggen dat de confetti die uit het confetti kanon komt door de natuur afgebroken kan worden. We mogen het officieel niet biologisch afbreekbaar noemen doordat de kleurstof van de confetti niet afbreekbaar is. Voor de rest verdwijnt de confetti volledig door de natuur. Deze eigenschappen gelden natuurlijk ook voor onze losse confetti. Dit geldt bij negen van de tien budget stores niet zo. Vaak is de confetti gemaakt van plastic overschot en is dus niet afbreekbaar.
* De inhoud van een MagicFX confetti kanon is vaak meer dan dat er in een confetti kanon zit van een budget store.

Leuke ideeën met een confetti kanon

Met zo’n confetti kanon zijn veel leuke dingen te bedenken. Denk hierbij niet alleen aan het afschieten van een confetti kanon in een kroeg, club of op een festival, maar denk er bijvoorbeeld ook is aan om een “gender reveal” te houden met een confetti kanon! Wanneer iemand het geslacht weet kan dit aan ons worden doorgeven. Dit mag uiteraard ook op een briefje die door de verloskundige geschreven is. Vervolgens geven wij een roze of blauw confetti kanon mee (afhankelijk van het geslacht) zonder dat te zien is wat de kleur is. Wanneer je vervolgens met je familie en vrienden het geslacht bekend wilt maken, schiet je het confetti kanon af en zie je of het een dochtertje of zoontje wordt!
Daarbij is zo’n confetti kanon ook leuk om te gebruiken bij een surpriseparty of tijdens oud en nieuw.

Wij gebruiken cookies