De Horeca Bazaar
Toon prijzen excl BTW
5 dec 2015 | Geschreven door:

Alcohol en liefde hebben meer gemeen dat je dacht..

Moet je de feestdagen doorbrengen zonder de liefde van je leven. Dan heb je de optie op naar de fles te grijpen. Een recent onderzoek, van de Psychologie opleiding op de universiteit van Birmingham, wijst uit dat alcohol en het liefdeshormoon oxytocin een bijna identiek effect hebben op ons gedrag.

No title

Oxytocin is het hormoon dat geassocieerd wordt met liefde, knuffels, orgasmes en alle andere intieme dingen die je je kunt bedenken. Het wordt gezien als het sleutel molecuul in de reactie naar onze geliefden. Wanneer we overspoelt worden door een golf van oxytocin tijdens een intiem moment, onderdrukt het hormoon sommige delen van ons brein. Tijdens een vrijpartij voelen we bijvoorbeeld geen stress, remmingen of angst.

Dat laatste gevoel komt bekend voor? Dat vond Dr. Ian Mitchell van de universiteit van Birmingham dus ook. Want dit komt zeer overeen met het effect wat alcohol heeft op ons lichaam. Veel mensen voelen na een aantal alcoholische consumpties ook minder stress en remmingen.
Dus vanavond geen pakjes avond met mr. of mrs. right? Leg een flesje wijn koud voor jezelf en geniet van de avond. Proost!

Schrijf een reactie