De Horeca Bazaar
Toon prijzen excl BTW
8 feb 2019 | Geschreven door:
Duurzaam, plastic, rietjes, wegwerp, bierbekers, carnaval

Duurzaamheid in de horecabranche, ben jij al op de hoogte?

De horeca zonder wegwerp bekers en rietjes, kun jij je er iets bij voorstellen? Dit is toch echt hoe de toekomst eruit zal zien. Vanaf 2020 wordt wegwerpplastic namelijk verboden in de Europese Unie. Het doel hiervan is om te voorkomen dat dit plastic terecht komt in het milieu met alle gevolgen van dien. Voor de horeca betekent dit dat er een aantal veranderingen moeten plaatsvinden en dat er naar alternatieven moet worden gezocht.

Een plasticvrije horeca

Carnaval, zeker in Noord-Brabant een evenement waarbij er ontelbaar veel plastic bekers over de bar gaan. Maar hoe gaan we carnaval tegemoet met duurzaamheid in ons achterhoofd? Geen wegwerp bierbekers, geen plastic rietjes. Niet alleen barren moeten zich aanpassen aan de nieuwe regels. Ook de grote fastfoodketen Mc Donalds heeft al bekend gemaakt dat zij hun plastic buiten gebruik gaan stellen. Voor de bartenders onder ons wordt er een chique woord voor gebruikt, namelijk ‘’green bartending’’. Er is zelfs een campagne gestart door de Amerikaanse Arian Lurie genaamd ‘’LamStrawless’’. Er zijn een tal van zaken binnen Nederland die zich hebben aangesloten bij deze campagne en zij serveren dan ook hun drankjes plasticvrij. Maar wat zijn nou precies de alternatieven?

No title

Herbruikbare rietjes

Een aantal bedrijven hebben al ingespeeld op de toekomstige veranderingen op het gebied van wegwerpplastic. Zo zijn er rietjes van papier, bamboo en riet. Maar ook eetbare rietjes, en inklapbare herbruikbare rietjes. Als kers op de taart biedt het merk Tiffany & Co zelfs een echt zilveren, handgemaakt rietje voor maar liefst 375 dollar. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat... Elk rietje heeft zo zijn voor en nadelen.
No title

Polycarbonaat glazen als vervanger

Maar ook de plastic wegwerp bekers zijn een echte no-go in 2020. Er zijn al veel horecagelegenheden die geen gebruik meer maken van plastic wegwerpbekers maar helaas ook veel nog wel. Gelukkig heeft De Horeca Bazaar hier al een oplossing voor, namelijk de (bijna) onbreekbare kunststof glazen. Deze glazen zijn herbruikbaar, veilig en laag in kosten. De kunststof glazen zijn een perfecte oplossing voor carnaval en grote evenementen. De kunststof glazen zijn ook verkrijgbaar in wijnglazen, champagne glazen, cocktailglazen en meer.

Ook wij denken dus aan duurzaamheid met als doel een wegwerp-plastic vrij 2020!

Schrijf een reactie