Gratis verzending

gratis-verzending

Binnen Nederland vanaf €100,- en in België vanaf €180,-

24-uurs levering

24-uurs-verzending

Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen geleverd in NL & BE

(Leeg)
Login

Het smartphone probleem in de horeca; opgelost!

Geschreven door: op 15 Okt 2015

Het rookverbod in de horeca maakt al meer dan een half decennium deel uit van ons leven. Wij zijn er aan gewend dat er buiten gerookt wordt, we weten dat je als roker in een rookhok belandt van 1x1. Dat is allemaal oké, het is geaccepteerd. Ondanks dat er wat discussies zijn de laatste tijd over roken op terrassen en op balkons, maken we ons niet meer zo druk over het rookverbod. Er is een andere bedreiging voor het milieu. Met name het sociale milieu.


Het is vroeg op de avond. Je kroeg is al gezellig vol, niet te druk. De meeste gasten staan met elkaar te praten en een enkeling betreedt voorzichtig de dansvloer. Vlak daarnaast zie je een groepje meisjes staan, het lijkt alsof hen gezichten oplichten. Ze zijn heftig in discussie, maar niet met elkaar. Met andere vrienden, die er vanavond niet bij zijn. Ze sluiten zich af van de omgeving en bevinden zich in een virtuele wereld. Deze dames zijn niet aanspreekbaar. Dansen niet en drinken amper. Waarom zijn ze hier?
party

Niet alleen in het café is dit een groot probleem, ook in restaurants zitten hele gezinnen verscholen achter middelgrote beeldschermen. Ze nemen niet eens de moeite om de serveerster aan te kijken, om de Latte Macciatto te bestellen, waar ze al “te lang” op wachten.
Wat dacht je van mensen die heel veel geld neerleggen om een concert bij te wonen van hun favoriete artiest. Het maakt niet meer uit of je helemaal vooraan staat of niet, het draait er om of je smartphone een goede zoomfunctie heeft, want ze bekijken het volledige concert door het beeldscherm. Nog erger; als je precies achter zo’n semiprofessionele cameraman staat.

Gelukkig zijn er veel horecagelegenheden die op een ludieke manier het sociale probleem inspelen.

Phone-stacking

phone-stack
Dit is een initiatief dat uit de gasten zelf komt. Zodra je een restaurant o.i.d. dergelijks betreed met je vrienden, stapel je je telefoons op elkaar. Wie het niet kan laten tóch te spieken, betaald de rekening. Blijft de hele stapel de hele avond onaangeraakt? Dan betaalt ieder voor zich.

Kortingsacties

Restaurant EVA uit Los Angeles was er helemaal klaar mee, dat haar gasten niet meer communiceerden met elkaar en bedacht een simpele, maar geniale oplossing. Iedereen die zijn telefoon aan het begin van de avond inlevert bij de bar en pas bij het verlaten van het etablissement weer komt ophalen krijgt een korting van 5% op de rekening. Geniaal zij ik al, want na enige tijd merkte ze al snel, dat wanneer mensen zich weer op elkaar richten, zij meer consumeren en dus meer besteden. Het werd gezelliger in EVA + de omzet ging omhoog.

Gratis wifi

Gratis wifi is in veel horeca zaken een extra service. Maar door de mobiele eenheden die horeca uitbaters steeds vaker in hun café zien verschijnen, wordt deze dienst vaak weer ingetrokken:
88a773d6e1718471ca67fed9efa33d1d

Nooit meer dronken “i-love-you”-berichtjes

Het grootste voordeel van je telefoon thuis laten, wanneer je op stap gaat. Is dat je de volgende ochtend geen spijt krijgt van de onzin die je in je dronkenschap naar Jan en allemaal verstuurd hebt. Hoewel, daar is tegenwoordig ook een oplossing voor gevonden. Er bestaan apps, waarin je de nummer van bijvoorbeeld je baas of je ex kunt blokkeren tussen bepaalde tijdstippen. Mocht je deze mensen toch echt moeten bellen op vreemde niet-christelijke tijden, krijg je een lastige rekensom.
Kun je deze nog oplossen ben je waarschijnlijk nuchter genoeg.
300x999_7303777

Contract

Deze man was er helemaal klaar mee. Een restaurateur in Washington, laat zijn gasten een contract ondertekenen. In het contract staat dat mensen, zo lang ze in het restaurant verblijven hun telefoon niet mogen gebruiken. Het restaurant houdt er wel meer strenge regels op na. Zo zijn ze ook niet oké met laatkomers. Mensen die een langer dan een half uur te laat komen, moeten $175,- betalen, maar krijgen hoe dan ook geen eten meer voorgeschoteld.
140509-socialer-1
Schrijf een reactie
Naam
E-mail
Verzenden ››
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.